upečený losos so zeleninou
Lifestyle Varenie

Top 3 recepty na lahodnú a ľahkú večeru

Večera je dôležitým jedlom dňa, no po náročnom dni sa nám nie vždy chce tráviť hodiny v kuchyni. Neustále sa ponáhľame a hľadáme rýchle a jednoduché riešenia, no zároveň túžime po chutnom a zdravom jedle. Práve preto sme pre vás pripravili 3 tipy na lahodné a ľahké recepty na večeru, ktoré zvládne aj ten neskúsený kuchár.

1. Grilovaný losos so zeleninovým šalátom:

Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú prospešné pre srdce a mozog. Zeleninový šalát dodá vášmu jedlu vitamíny a minerály.

Ingrediencie:

  • 1 fileta lososa
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie
  • Zelenina podľa chuti (napr. rajčiny, uhorky, paprika, cibuľa)
  • Citrónová šťava
  • Olivový olej
  • Váš obľúbený dresing na šalát

Postup:

  1. Lososa potrite olivovým olejom, soľou a korením.
  2. Grilujte lososa na rozohriatej grilovacej panvici alebo grile asi 4 minúty z každej strany.
  3. Medzitým si pripravte zeleninový šalát. Zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a zmiešajte v miske.
  4. Šalát polejte citrónovou šťavou, olivovým olejom a dresingom.
  5. Lososa podávajte so zeleninovým šalátom.

2. Cestoviny s pestom a grilovanou zeleninou:

Cestoviny sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Pesto dodá jedlu chuť a grilovaná zelenina ho obohatí o vitamíny a minerály.

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín
  • Pesto
  • Grilovaná zelenina podľa chuti (napr. cuketa, paprika, baklažán)
  • Parmezán
  • Olivový olej

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  2. Medzitým si grilujte zeleninu na rozohriatej grilovacej panvici alebo grile.
  3. Cestoviny sceďte a premiešajte s pestom a grilovanou zeleninou.
  4. Posypte parmezánom a pokvapkajte olivovým olejom.
pripravené cestoviny so zeleninou

3. Tvarohové knedličky s ovocnou omáčkou:

Tvarohové knedličky sú ľahké a chutné jedlo, ktoré je ideálne na letnú večeru. Ovocná omáčka dodá jedlu sviežu chuť.

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 50 g múky
  • Soľ
  • Ovocie podľa chuti (napr. jahody, maliny, čučoriedky)
  • Cukor
  • Citrónová šťava

Postup:

  1. Tvaroh zmiešajte s vajcom, múkou a soľou.
  2. Z cesta vytvarujte knedličky a varte ich v osolenej vode asi 2 minúty.
  3. Ovocie rozmixujte s cukrom a citrónovou šťavou.
  4. Tvarohové knedličky podávajte s ovocnou omáčkou.

Tipy:

  • Tieto recepty môžete ľubovoľne obmieňať a používať rôzne druhy zeleniny a ovocia.
  • Ak chcete večeru ešte viac ozvláštniť, môžete pridať orechy, semienka alebo bylinky.
  • Dbajte na to, aby ste používali čerstvé a kvalitné suroviny.

Dobrú chuť!

Tieto recepty sú ideálne pre letné večery, keď sa nám nechce tráviť príliš veľa času v horúcej kuchyni. Sú rýchle, jednoduché na prípravu a zároveň chutné a zdravé. Vďaka nim si užijete chutnú večeru bez výčitiek svedomia.

Nezabúdajte, že tieto recepty môžete ľubovoľne obmieňať a prispôsobovať vašim chutiam a dostupným surovinám. Experimentujte a skúšajte nové chute! Varíte pre deti? Upravte recepty tak, aby boli vhodné aj pre ne. Dôležité je, aby ste si jedlo vychutnali v pohode a s radosťou.

Mohlo by sa vám tiež páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *